HEMELSE CRISIS – variabele noten en artikelen voor de toekomst

Welkom, leuk je dat je gearriveerd bent en van hieruit weer zal vertrekken.

  • Als je klikt op het linkermenu dan zie je de pagina’s met artikelen.

  • Als je klikt op het rechtermenu dan kom je bij alle verzen – variabele noten voor de toekomst uit.

De verzen zijn genummerd om een enigszins chronologisch tijdsbeeld te doorlopen. Begin bij 1. en eindig bij 58. Dan worden enkele metaforende verwijzingen in de verzen ook pregnanter.

Eet ze met hapjes.

p.s. Scholieren krijgen diverse vakken om zich voor te bereiden op hun toekomst waaronder geschiedenisles. Maar het vak ‘toekomst’ ontbreekt, en dat is misschien wel de grootste lacune in het onderwijs.  

 

57. Hack de toekomst voordat het ons nackt.

We maken ons druk(of niet) om nu.

En zien geen gevaar of dreiging in elke seconde waarin het nu verstrijkt.

Af en toe zouden we met een vogelperspectief moeten reflecteren, met een transitiebril of tijdperkenlenzen. Om de grote gesprekken te voeren. Om vrede te sluiten met de tribes van de toekomst.

De toekomst wordt voorspelbaarder dan ooit. De horizon komt dichterbij. Het vergezicht wordt zichtbaarder. De samengepakte tijd dreunt in ons gezicht. Er komt een moment of meerdere waarin we de ruimte verkleinen, maar op aarde het spel van heers en verdeel opnieuw moeten spelen.

Er zullen altijd mensen zijn die transhumaniseren, en die het water laten stromen naar oneindigheid. Er zullen mensen zijn die niet behoudend zijn maar afzien van technologie omdat het niet de weg is. Als een antilope zijn ze bang, bang voor iets wat ze zelf creëren.

De macht van de Ene is onstuitbaar, onoverwinnelijk  tot hun eigen meesterlijke monster regeert. Als je kans ziet de Ene op tijd uit te schakelen, dan valt eeuwige roem je toe.

Ripa Vado

56. Atlantis refurbished

In de tijd dat het water steeg, het continent zakte, zij het licht aan de nachtdonkere hemel zagen naderen namen de goede de benen.

Van een gouden beschaving op de afgrond, de catastrofe nabij liepen zij de Pyreneeën, de Cariben in, op zoek naar nieuw land, op zoek naar piramides in Egypte, in de oerwouden van Guatemala.

In tiny houses, in hippe containers, oude vervallen boerderijen, leren zij te staan, te kruipen in een oude taal, een oude liefde, oude droom. Los van de waan, in een stilstaande vrijheid van Zijn. Zij trokken weg, naar het platteland, namen kinderen mee. Zovelen migreren in de tegenstroom.

Lig in het gras, naast de beek in het dal besloten in bossen. Luister naar het vocht van de schaduw op je huid. Voel de tijd bevroren in snel stromend water.

Off the grid, off the time  volledig op jezelf, zelfvoorzienend. Al kan je goed voor jezelf zorgen, geen vlieg in het composttoilet, hoe moeilijk is het gewoon te zijn en niet te worden.

55.Wereldbeeld na singulariteit 

Op moment dat het grote geheim van de oorsprong zich ontrafelde, en het absolute verklaarde, in een gammaflits in de ogen van iedereen,  maakte de eeuwige dood een pirouette, verstrikte in zijn draai, en was die twist een nanomoment, minuscuul stofje zwevend in het universum van grote onbetekenis in de geschiedenis van de mensheid en kon zij worden toegevoegd aan de dodenlijst van het universum:

Mens 10-9e in het kwadraat van het universum

53. Engelen van onsterfelijkheid

Machine intelligence by sentiment

De director of engineering  is een freak. Ter preparatie op het oneindige.

Is hij een verslaafde van de toekomst.  Wat hebben die Asjkenazischen toch. Altijd maar op zoek naar het beloofde land.  Maar er een creëren is iets anders.

Dood DNA levensgeest inblazen. Gestorven dierbaren voor altijd vasthouden. In levende inlevende hologrammen, in heldere herinneringen van miljarden megapixels.

Jezus, 10 tot 9de creators hinken op sentiment. De menselijke zwakte overwint het harde, het pijnlijke. Verschuilend in de kieren van het schurend bloed,  in de krochten van de nevels in de geest vol sterren.

Waiting for the first move

Satyrs and their child wives

Waiting for the last move

Soaking up our primitive world
 
And they know just what we do

That we toss and turn at night

They’re waiting to make their moves on us

The stars are out tonight
 
I hope they live for ever

D. Bowie

52. Ubermensch

Vandaag ben ik weer een miljoenste keer slimmer. En de inzichten die ik mijn zoon gisteren vertelde zijn vandaag alweer veroudert, zei mijn zoon tegen me, die slimmer dan mij is geworden. Maar dat wisten we allebei al, dus zijn we nu in stilte naar elkaar aan het kijken om niet in metaslam verward te raken. Het schaken met intelligentie dooft het vuur van liefde.

Morgen ga ik op holografische wereldreis, ik volg het leven van Nikolaj Rjorich, en verheug me zeer op zijn ontdekkingstocht van 4 jaar door het Verre Oosten. Het is 350 terabyte impact. Daarna heb ik een cocoondag met wat herstelwerkzaamheden.

Vrijdag een satellietfeest van Tomorrowland XL Planet, met een holovatar + zoensensatie ter plekke, een all unite hour, en ondertussen download Portugees – 10.000 woorden in 15 sec. incl. belangrijkste literatuur. Aansluitend Burning Man Europe in Italië met de smoothpadline, het ondergrondse vacuümstelsel, het laatste stuk met de droncopter. Zaterdag terug via de Louvre Hackasprint, zoek de schat in 5 min. via de matrixpuzzel. Eitje. Winnaar mag de puzzel voor de week erop uitzetten in het Kremlin.

Zondag een 3D panoramadag. Het‘Landschap met de  ontvoering van Helena’ van Maarten van Heemskerck  zullen we in beeldfragmenten met data positioneren in een 3D bol projectie op de Grote Markt ter ere van Nederlandse meesters in Haarlem. Nostalgisch event.

Zondagnacht Back up, Upgrade en onderhoud.

Deze variabele noot is gemaakt en vertaald door Xbot.

Het hele bericht is terug te lezen in

{||\||||///-|||\|||)

51. Disruptenaren van de oersprong

Al zijn wij het nog zo eens over wat er moet veranderen, als we daar geen gevolg aan geven zal technologie van 10 tot 9de je voorbijstreven in een oogwink, met de klap van de veer van een nachtegaal.

De profeten zien de grote lijnen, met aandacht voor het kleine. Ze wentelen zich in hoop en angst, ze voelen hoe de poort de 7 heilige strengen verenigt, en dromen van gouden velden, valleien van gekozene, van zichzelf oplosbare eenheden muterend  in een perpetuum paradijs.

Ze herinneren zich Atlantis, de bladgouden tempels, de fibonacci aan de muren, de alchemie van het onbekende. Ze stralen zich een weg door de ruimte.

Ze tarten de wereld met de simpele veelvoud, verkruimelen wat er was. Verbinden je geest met super intelligentie, je robotknieën en 3D organen.

Destructie is een oud gebruik. Anarchie een mindgame in een flipperkast van een synthetische pil, log out – get in.  Als de ringen van verdamping naderen, dwingt ze de vermoeide aardemensen te volgen.

Een keuze is illusie, diametraal zal zij bezwijken in eeuwige dood of kortstondige oneindigheid.

In de wouden, op de wegen van zand en steen,  zullen 12 ambachten verenigt je redden van de bladgouden toekomst.

Check out, als slangen continu stijgen. Herschrijf je eigen Genesis, in de boomgaarden, en geef de ziel van de mens door aan de verlorene, in tijdloze verhalen.

50. War on robots

Killerrobots gaan onze conflicten uitvechten,

dus bouwen we ze maar, dan gaan er

geen mensenlevens verloren; clean tech society.

Of dreigen met de vooruitgang

unhackeable, 0p weg naar de Ene

zal er geen conflict meer zijn en

was het bestaan van voorheen

alle reden om er mee te komen.

Vecht het uit in de papieren stapels op de burelen van de V.N.

48. Vooruitgang op kruistocht

Van bacterie naar vis

Van vis naar reptiel

Van reptiel naar vleeseter

Van aap naar mens, zoiets

Darwin staat bovenaan de natuurlijke ladder

Van valkuil naar stenen speerpunt

Van juk en os naar genetische landbouw in flatgebouwen

Van vuur naar kernenergie

Van zuiver water naar nanowater

Van dna-mutatie naar een wondermens

Van robot 3.0 naar slimmer dan een übermensch

Ergens kruist zij de mens, verwordt tot untermens

In de ladder van biologische evolutie zal  Zij, A.I.

de ladder naar de hemel brengen om het Al van zijn troon te stoten

Vooruitgang is disruptie van evolutie.

Het wordt gekaapt door de angst van achterblijven,

van het niet kunnen oplossen.