8. Hemelse crisis

Nu zag iedereen het aankomen, nu werd het alom verwacht. En wie het niet zag is nu de uitzondering, de zonderling van de schuld. We nodigen ze uit voor een interview, want het moet toch verklaard worden waarom zij het niet zagen.

Iedereen legt het op zijn manier uit, van persoonlijk treffen tot aan de grote verbanden in de tijd.

Behalve de experts van de perfecte aardschok;  van alle stenen en rotsblokken van kapitalisme gestuwd op elkaar. En met de klap van de veer van een nachtegaal, het eerste steentje aan het rollen slaat, meer stenen meesleurt, tot grote rotsblokken aan toe. En niets meer van de berg zelf overblijft.  Een Himalaya, Rocky Mountains en Alpen aan gruzelementen.  De instorting van kolossale ketens, de cumulatie van vijf industriële tijdperken.

Ze voelen de beving niet, de beving uit de hemel. Het fenomeen van de hemelse crisis werd genegeerd. We zijn er nog niet aan toe om een bovennatuurlijke kracht in onze wereld toe te laten, in het publieke domein.

Wat breekt zij af, wat brengt zij voort; het is gissen naar het waarom van het vergezicht.

Wees alert… in de chaos is het kansen pakken.  Voorkom reflexen. Weet wat je wil.  Weet wat je met de wereld wil. Het komt op jou aan.

Plaats een reactie