25. Mr. Draghi, mister good wrong

Hij deed precies het tegenovergestelde van wat hij wilde bereiken, stortte de economie in puin. Iedereen roept hem na;  jouw schuld, jouw systeem, jouw geloof, jouw belang. Geef hem de twittergalg… Get rid of this dinosaur. 

Alle Nieuwsuren, Radars, DWDD’s, Weltschmerzen, Buitenhoffen, Jineks, Pauwtjes en Umberto’s zitten vol verwijt. Hoe heeft het zo kunnen gebeuren? Waarom is er niet ingegrepen?

Vermoeiende journalistiek, alsof een catastrofale crisis met infotainment verklaarbaar is in massamedia. Al die valse waarheden, al die muggenziftende consternatie, al die misvormende begripsvorming van iets uit het verleden, die vreselijke duiding van gelijk willen hebben. Zo’n misdaadverslaggever die verteld dat Brussel een broeinest is van sjoemelpolitiek. Een Quotejongetje die wel even verteld hoe Oekraïne zich tot de wereld verhoudt.

Als macht zich ophoudt in de Ene is zij blind voor de macht van allen. En als de macht zich ophoudt in velen is zij doof voor de kracht in het juiste.

En toch ben ik hem dankbaar dat hij tijd heeft gekocht,  hoe groot de afgrond ook zal worden;  maar verspil de tijd niet, laat de zwermen werken, laat hen zweven naar de 7 zeeën, laat de bosjesmensen vliegwielen in de aarde in elke stad, in elke straat en voed het goede, controleer het slechte, ook al doet het zich goed voor.

Hoe langer of het sneeuwt, hoe meer of er valt.  Witte sneeuw, zwarte sneeuw, witte zwanen, zwarte zwanen.  Transformatie van de maatschappij, transformatie van de ziel.
Ga spelen, het zal nog enorm lang gaan sneeuwen,  en je ziet zelf wel welke kleur.

Van je tiereleboemtiereleboem.

Plaats een reactie